Allu

Allu

Az 1985-ben alapított ALLU, Finnország egyik elsőszámú vállalata, mely környezetvédelmi technológiára összpontosít. Számos felhasználási területen kiváló minőségű, nagy teljesítményű tartozékokat fejlesztenek és gyártanak, kiemelten az anyagfeldolgozás, szétválasztás, válogatás, keverés és aprítás területén. A tipikus alkalmazások közé tartozik pl. talaj és hulladékanyag újrahasznosítása, szennyezett talaj feldolgozása, valamint a hulladék használható anyaggá való átalakítása. Minden kotrógéphez és gumikerekes rakodógéphez kiváló minőségű, nagy teljesítményű tartozékokat tudnak fejleszteni, és gyártani. Egyedülálló, világszínvonalú megoldásokat nyújtanak világszerte több, mint 30 országban.

Iparágak: újrahasznosítás, építés és bontás, talajjavítás, komposztálás és tereprendezés, bányászat

A kanalak, tartozékok igény szerint komplett rendszerként is elérhetők.

Processzorok

A talajstabilizációs eljárás célja a talaj tartósságának és erősségének a fokozása, ami a talaj és a megfelelő mennyiségű kötőanyag keverékével érhető el.

A tömbstabilizációs eljárás során kötőanyag hozzáadásával kerül sor a lágy talaj stabilizálására, melynek célja a felszín süllyedésének csökkentése és / vagy a talaj stabilitásának fokozása. A stabilizációs eljárás segítségével a különböző agyag -, tőzeg -, iszap -, illetve nedves, puha talaj szilárd réteggé alakítható. A hagyományos cölöpöző vagy talajcserés eljáráshoz képest jóval gyorsabb és költséghatékonyabb módszer.

Az ALLU PROCESSOR stabilizációs rendszer olyan helyen is hozzáférést biztosít, ahol a talaj annyira ingoványos, hogy még gyalogolni sem lehet rajta. A stabilizációs eljárás alkalmazható szennyezett talaj helyszíni, ’in situ’ kezeléséhez is, a szennyeződés talajon belüli elzárásával, így megakadályozva a környezetbe történő tovább terjedését.

Pofástörő kanalak

Az ALLU CRUSHER egy pofástörő kanál, amelyet 10-33 tonna önsúlyú kotrógépekhez terveztek.

A finnországi gyártó 3 különböző modellt gyárt, amelyeket különféle anyagok közvetlenül a helyszínen történő törésére terveztek.

Az ALLU törőkanalat úgy tervezték, hogy minden helyzetben hatékony legyen. A törőkanál oldalai egyenesek, a csúcslemez pedig szögletes. Ez megkönnyíti az anyaggal való feltöltést és kevés lehetőséget hagy törőkanál esetleges sérülésére. A lendkerék és az ékszíjhajtás az egység belsejébe kerül, hogy megóvja őket a kopástól, sérüléstől. A darálás utáni szemcseméret beállítása a lehető legegyszerűbben történik. Mindhárom ALLU CRUSHER modell esetében könnyen és gyorsan állítható be a töretméret a gépen található csapokkal. Összesen 16 különböző méretre tudunk darálni a kanalakkal.

A kanálban található két törőpofa közül, az alsó excentrikusan mozgó törőpofa segítségével a törés után az anyag szabadon áramlik a törőpofák között. Ezáltal nő az anyagtermelés kapacitása és a kanál hatékonyabban dolgozik, mint az egyéb piaci résztvevők törőkanalai. Az ALLU CRUSHER törőpofái mindkét irányba mozgathatók, így el lehet kerülni az anyag beakadását vagy beboltozódását, akár nedves anyagok feldolgozásakor is.

TRANSZFORMER Kanalak

Az ALLU TRANSFORMER kanál egy homlokrakodókhoz, kotrógépekhez és kompakt rakodókhoz csatlakoztatható hidraulikus őrlő-rostáló berendezés, amely nagymértékben megkönnyíti a munkát.

A lényeg a hatékonyság: a TRANSFORMER kanál szükségtelenné teszi egy homlokrakodó/kotrógép és egy különálló őrlőberendezés helyszínre szállítását. Helyette ezzel a kanállal elvégezhető a feldolgozandó anyag rostálása, őrlése, porítása, levegőztetése, keverése, szétválasztása, adagolása és rakodása. Ami a lényeg: a feldolgozott anyag átalakítása. Az építőipari hulladékból például kőzúzalék lesz. Ez a technológia valóban mindent átalakít maga körül, növelve a kapacitást és a nyereségtermelő képességet. A sokoldalú TRANSFORMER kanalak gyakorlatilag bármilyen anyag feldolgozására alkalmasak, a humuszon, a szennyezett földön és az agyagon át a tőzegig, fakéregig és komposztig.

A kanalak alkalmazhatók továbbá biológiai eredetű hulladékok, építési-bontási hulladékok, zúzott aszfalt, szén, olajpala, vagy mészkő feldolgozására is. Az őrlő-rostáló kanál gyakorlatilag egy bárhol bevethető, mobil gépegység. A TRANSFORMER kanál az alap munkagépet mobil anyagfeldolgozó üzemmé alakítja, miközben csökkenti az Ön beruházási és üzemeltetési költségeit. Használatakor csökken a szállítási költség, az üzemanyag és az energiafelhasználás, és nincs szükség elektromos áram biztosítására a munkavégzés helyén.

A TRANSFORMER technológia forradalmasítja a hulladékkezelést: nagyobb kapacitás, nagyobb mobilitás és nagyobb hatékonyság elérhető el a kanalak használatakor.