Stehr

Stehr

A Stehr Baumaschinen Gmbh a gépészeti terület egyik innovatív cége. Jürgen Stehr volt az, aki feltalálta és folyamatosan fejlesztette a hidraulikus meghajtású lapos tömörítőket kerekes rakodógépekhez.

Ma már további, speciális építőipari gépeket gyártanak, mint a traktor meghajtású talaj stabiláló munkaeszközök, kötőanyag szóró pótkocsik és tömörítő eszközök. A Stehr gépeket gyakorlatról gyakorlatra fejlesztik.

Talajstabilizátorok

Ez az egyedülálló, energiatakarékos hajtási koncepció sokkal hatékonyabban használja ki a traktor erejét: A traktor TLT-jéből származó erő a kétoldali szíjakon keresztül jut a daráló rotorjára. A szíjak nagy fordulatszámon forognak, és mégis csak viszonylag kis nyomatékot kell eltolniuk. A fogaskerekek ott biztosítják a legnagyobb nyomatékot, ahol a legnagyobb szükség van rá, a daráló rotorjánál.

Emellett alacsony üzemanyagfogyasztás jellemzi, valamint az intenzív keverés által homogén és finom keveréket biztosít. A talaj stabiláló munkaeszközök őrlésre, keverésre és zúzásra is használhatók.

Cement / kötőanyag szóró pótkocsik

A mésszel vagy cementtel végzett, helyben kevert stabilizálás a talajt és a szennyeződést a helyszínen kiváló minőségű, tömöríthető anyaggá alakítja. Hosszabb ideig ellenáll a víznek, fagynak, összehúzódásnak és tágulásnak, valamint nyomó-, szakító- és nyírószilárdságot biztosít.

Tömörítő eszközök

Egy folyamat akkor hatékony, ha minimális energiafelhasználással bizonyos előnyök érhetők el. Éppen ezen tulajdonságok miatt a Stehr tömörítő eszközök – kerekes rakodógépekhez, traktorokhoz, kotrógépekhez rögzítve – ideálisak a kavics, és fagyvédő rétegek tömörítésére is érzékeny építési területeken.