Louritex fémhulladék ollózók, bálázók

A LOURUTEX Lda története

A Louritex vállalat 1968 október 21.-én alakult, akkori neve Matos & Frade Lda volt, amit Félix de Figueiredo Frade és António Amâncio de Matos hozott létre. Az egykori cég Lourinhã belvárosában üzemelt egy öreg épületben, ahol mezőgazdasági eszközöket és tolólapokat készítettek.

6 év munkát követően új taggal bővült a családi cég, Luís Alberto Figueiredo Frade-val, és ekkor alakult meg a mai néven működő Louritex Lda. Ezt követően új telephelyükre költözött a vállalat, ahol jelenleg is folytatják a munkát. 1979-re a gyártott termékek száma növekedett és új építőipari és erdészeti eszközök gyártása kezdődött meg, így vált a cég az összes Caterpillar, Komatsu és Fiat ripperek szállítójává.

1989-ig a fent említett termékek termelése kötötte le a termelési kapacitás és biztosította a növekedést, amikor is jelentős gazdasági krízis mutatkozott a szektorban, ezzel bonyolult helyzetet idézve elő a cég életében. Ez okból kifolyóan, a különböző szektorok vizsgálatát követően, a vállalat döntést hozott a fémhulladék feldolgozó gépek gyártásának megkezdése kapcsán. Az ollózók és bálázok készítése nagy gyártó kapacitás mellett magas minőségi elvárások szerint kezdték meg.

1995-bent történt a cég vezetőségének a körében változás, amikor is António Amâncio de Matos elhagyta a céget és helyette 5 új partner társult be, az alapítónak mind az 5 fia. Így a mai napra a Louritex egy teljes mértékig családi kézben lévő vállalat, amiben az üzlettársak testvérek és fiaik.

1995-t követően a cég megkezdte a fémhulladék újrahasznosító eszközök exportját kezdetben elsősorban Angliába. Mindezek a piaci és termékbeli változások új épületek, illetve munka környezet létrehozást tették szükségessé, hogy minden téren meg tudjanak felelni a növekvő termelési és adminisztrációs elvárásoknak. Ekkor került megépítésre két új termelő csarnok, összességében 4.000 négyzetméteren.

Jelenleg a Louritex gépeit a világ számos országába exportálja mint Németország, Hollandia, Anglia, Franciaország, Izrael, Lengyelország, Ausztrália, Antillák, Azerbajdzsán és még számos hely. Mindig a abban a tudatban, hogy magas minőségű, megbízható terméket gyártson. Louritex szerződést kötöttöt a Parker minőségi hidraulikus komponenseket gyártó céggel, ami révén a világ egyik legmegbízhatóbb gyártó alkatrészei kerülnek beépítésre az összes gépbe, és biztosítva van a világon bárhol az egyszerű alkatrész csere lehetősége világszerte a Parker kereskedelmi hálózat révén.

2003-ban megkezdte a Louritex egy új 2.100 négyzetméter alapterületű épület használatát, csak az acél anyag vágások és előkészítési munkái céljából. Mai napra a cég 15.000 négyzetméteren folytatja a munkálatokat.