Tandem gépsorok

Újrahasznosító gépsorok műanyag hulladékokhoz.

Kiemelkedő hatékonyság, termelékenység és energiamegtakarítás.

Kérje kollégánk segítségét az Önnek megfelelő gép megtalálásához.

Tandem gépsorok

Nagy tapasztalat az erősen nyomtatott, nagy nedvességtartalmú és szennyezett anyagok feldolgozásában.

A Tandem technológia az erősen nyomtatott, szennyezett és nagy nedvességtartalmú műanyagok feldolgozására használva szavatolja a granulátum kiváló minőségét, emellett jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé a hagyományos újrahasznosító rendszerekhez képest, amelyekben az anyagot újra kell extrudálni.

Az üzem egy COMPAC egységből és két darab sorba kapcsolt extruderből áll. A rövid, nem szellőzött primer, és a nagyobb átmérőjű szekunder extruder alkalmazásával csökkennek az aprításhoz szükséges erők („nyírási sebesség”) és az megolvadt anyagot terhelő feszültség. A primer és a szekunder extruder között egy nagy teljesítményű gáztalanító kamra működik. Ebben az anyag felülete a normál extruderben lévőnél tízszer nagyobb vákuum hatásának van kitéve, ami szavatolja gázok és szennyező anyagok nagy mennyiségének kivonását. A Tandem rendszer másik nagy előnye a kettős szűrés lehetősége. Az első szűrő a primer és a szekunder extruder közé, a második a pelletizáló elé van telepítve. Erősen szennyezett anyag esetén az első szűrő (screen changer) végzi az anyag durva, a második pedig a finom szűrését.

Megkülönböztető jegyek:

  • Erősen nyomtatott és szennyezett, nagy nedvességtartalmú műanyagok újrahasznosítására alkalmas gépsor,
  • Nagy teljesítményű gáztalanító kamra,
  • A kettős szűrés lehetősége.

Hagyományos gépsorok AF
Megbízhatóság és tapasztalat

A hagyományos újrahasznosító gépsorok kiválóan alkalmasak olyan műanyagok feldolgozására, amelyeket granulálással kezelnek. Ezek a gépsorok felszerelhetők a FORCE FEED nevű adagolórendszerünkkel, amely tárolósilót és szimpla vagy dupla adagolócsigát is tartalmaz az őrölt merev anyagok, fóliák és habosított anyagok feldolgozásához. Ez a fajta gépsor különböző gyártási teljesítményű modellekként kapható.
A gépsorok kiegészítő tartozékok alkalmazásával az ügyfelek egyedi igényeire és követelményeire szabhatók.

A gyártósor fontosabb részei:

  • FORCE FEEDER
  • extruder
  • szűrő
  • vízgyűrűs pelletizáló TDA vagy víz alatti pelletizáló TI

A hagyományos gépsorok gyártási teljesítménye

GÉPSORGYÁRTÁSI TELJESÍTMÉNY (kg/h)ENERGIAFOGYASZTÁS (kWh/kg)
GM65180–2000,23–0,28
GM90250–3000,23–0,28
GM105400–5000,23–0,28
GM125550–6500,23–0,28
GM160900–11000,23–0,28
GM1801000–15000,23–0,28
GM2101100–19000,23–0,28

* A megadott teljesítmény LDPE-re (kis sűrűségű polietilén) vonatkozik (leszámítva a granulátort), és az anyag sűrűségétől, a szennyezettség fokától, a nyomtatástól és a nedvesség arányától függ.

Ajánlatkérés