ÚJRAHASZNOSÍTÓ GÉPSOROK MŰANYAG HULLADÉKOKHOZ

GAMMA MECCANICA S. p. A.

GM Tandem gépsorok

Nagy tapasztalat a erősen nyomtatott, nagy nedvességtartalmú és szennyezett anyagok feldolgozásában.

A Tandem technológia az erősen nyomtatott, szennyezett és nagy nedvességtartalmú műanyagok feldolgozására használva szavatolja a granulátum kiváló minőségét, emellett jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé a hagyományos újrahasznosító rendszerekhez képest, amelyekben az anyagot újra kell extrudálni.

Az üzem egy COMPAC egységből és két darab sorba kapcsolt extruderből áll. A rövid, nem szellőzött primer, és a nagyobb átmérőjű szekunder extruder alkalmazásával csökkennek az aprításhoz szükséges erők („nyírási sebesség”) és az megolvadt anyagot terhelő feszültség. A primer és a szekunder extruder között egy nagy teljesítményű gáztalanító kamra működik. Ebben az anyag felülete a normál extruderben lévőnél tízszer nagyobb vákuum hatásának van kitéve, ami szavatolja gázok és szennyező anyagok nagy mennyiségének kivonását. A Tandem rendszer másik nagy előnye a kettős szűrés lehetősége. Az első szűrő a primer és a szekunder extruder közé, a második a pelletizáló elé van telepítve. Erősen szennyezett anyag esetén az első szűrő (screen changer) végzi az anyag durva, a második pedig a finom szűrését.

Megkülönböztető jegyek
– Erősen nyomtatott és szennyezett, nagy nedvességtartalmú műanyagok újrahasznosítására alkalmas gépsor,
– Nagy teljesítményű gáztalanító kamra,
– A kettős szűrés lehetősége.

Hagyományos gépsorok AF
Megbízhatóság és tapasztalat

A hagyományos újrahasznosító gépsorok kiválóan alkalmasak olyan műanyagok feldolgozására, amelyeket granulálással kezelnek. Ezek a gépsorok felszerelhetők a FORCE FEED nevű adagolórendszerünkkel, amely tárolósilót és szimpla vagy dupla adagolócsigát is tartalmaz az őrölt merev anyagok, fóliák és habosított anyagok feldolgozásához. Ez a fajta gépsor különböző gyártási teljesítményű modellekként kapható.
A gépsorok kiegészítő tartozékok alkalmazásával az ügyfelek egyedi igényeire és követelményeire szabhatók.

A gyártósor fontosabb részei:
– FORCE FEEDER
– extruder
– szűrő
– vízgyűrűs pelletizáló TDA vagy víz alatti pelletizáló TI

 

A HAGYOMÁNYOS GÉPSOROK GYÁRTÁSI TELJESÍTMÉNYE

GÉPSOR GYÁRTÁSI TELJESÍTMÉNY (kg/h) ENERGIAFOGYASZTÁS (kWh/kg)
GM65 180–200 0,23–0,28
GM90 250–300 0,23–0,28
GM105 400–500 0,23–0,28
GM125 550–650 0,23–0,28
GM160 900–1100 0,23–0,28
GM180 1000–1500 0,23–0,28
GM210 1100–1900 0,23–0,28

* A megadott teljesítmény LDPE-re (kis sűrűségű polietilén) vonatkozik (leszámítva a granulátort), és az anyag sűrűségétől, a szennyezettség fokától, a nyomtatástól és a nedvesség arányától függ.

 


 

Árajánlatkérés