ÚJRAHASZNOSÍTÓ GÉPSOROK MŰANYAG HULLADÉKOKHOZ

GAMMA MECCANICA S. p. A.

Kiemelkedő hatékonyság, termelékenység és energiamegtakarítás.

COMPAC GÉPSOROK GYÁRTÁSI TELJESÍTMÉNYE

GÉPSOR GYÁRTÁSI TELJESÍTMÉNY (kg/h) ENERGIAFOGYASZTÁS (kWh/kg)
GM50 50–150 0,25–0,30
GM65 150–260 0,25–0,30
GM90 250–500 0,25–0,30
GM105 400–680 0,25–0,30
GM125 600–950 0,25–0,30
GM160 1000–1400 0,25–0,30
GM180 1500–2000 0,25–0,30
GM210 2000–2800 0,25–0,30

* A megadott teljesítmény LDPE-re (kis sűrűségű polietilén) vonatkozik, és az anyag sűrűségétől, a szennyezettség fokától, a nyomtatástól és a nedvesség arányától függ.

 

A GYÁRTÁSI FOLYAMAT DIGITALIZÁCIÓJA

A gyártósor fontosabb részei:

  • szállítószalag fémdetektorral
  • aprító-tömörítő gép
  • extruder
  • szűrő
  • víz alatti pelletizáló TI vagy vízgyűrűs pelletizáló TDA
  • érintőképernyős vezérlőpanel

A COMPAC újrahasznosító gépsor a piacon található legkorszerűbb technológiát képviseli. Ezek a rendkívül rugalmas gépsorok alkalmasak a különböző formájú műanyagok, pl. fóliák, őrölt és tömörített anyagok, tekercsek stb. újrahasznosítására.

Ez a fajta gépsor különböző gyártási teljesítményű modellekként kapható. A gépsorok kiegészítő tartozékok alkalmazásával az ügyfelek egyedi igényeire és követelményeire szabhatók.

A Gamma Meccanica jellemzői a nagyfokú automatizálás, az újrahasznosított termékek (granulátum) kiváló minősége és a megnövelt energiamegtakarítás. A Gamma Meccanica mindegyik gépsorába beszerel a gépek távkapcsolódását lehetővé tévő készülékeket. Ezen a kapcsolaton keresztül folyamatosan figyelni lehet a gép működését, szükség esetén pedig módosítani és optimalizálni a szoftvert. Az ügyféladatbázisához való csatlakozás lehetővé teszi az adatok feltöltését is vagy a Gamma Meccanica gépsorába (pl. a gyártásátállításhoz szükséges program beállításához), vagy magába az adatbázisba. Az ügyfél valós időben tudja letölteni és elmenteni az összes üzemviteli paramétert.

Távcsatlakozás és távadatcsere
Folyamatos minőség-ellenőrzés
Szigorú biztonsági követelmények

 

A Compac gépsor előnyei

APRÍTÓ–TÖMÖRÍTŐ GÉP
Ezzel a betápláló rendszerrel különböző méretű anyagok dolgozhatók fel. Ebben a fázisban az anyagot a gépsor előfűti, és az extrudáláshoz alkalmas állapotúra tömöríti, lehetővé téve a nyomtatott és nedves anyagok kezelését is. A rendszer jellemzője az anyag betáplálás rugalmassága. A betápláláshoz alkalmazható szállítószalag, görgős betápláló sor és a nagy ömlesztett sűrűségű őrölt anyagok betáplálására szolgáló adagolóegység is.

ECOTRONIC rendszer
Az aprító-tömörítő géphez használt szabadalmaztatott ECOTRONIC rendszerrel jelentős, akár 40%-os energiamegtakarítás érhető el, 12%-ig terjedő nedvességtartalmú anyagok is újrahasznosíthatók vele, és a termék homogenitása nagy lesz. Ez a rendszer az aprító-tömörítő gép sebességének optimalizálásával víz használata nélkül tudja fenntartani a szükséges hőmérsékletet. Az anyag fűtéséhez és előkészítéséhez szükséges energia mennyisége ezért minimálisra csökken.

Minden egyes üzem úgy van tervezve és gyártva, hogy teljesítménye a legnagyobb, és a benne előállított granulátum minősége a lehető legjobb, vagyis egységes méretű és hibáktól (pl. „légbuborékok” vagy „ikrek”) mentes legyen. A pontosság és a részletekre figyelés biztosítja, hogy a megoldások mindig kielégítik a követelményeket.

A GM-gépek megkülönböztető jegyei
Gáztalanító rendszer
A gáztalanító rendszer eltávolítja az extrudálás során képződő vagy az anyag által a betáplálás alatt felvett gázokat. A gáznak az olvasztott anyagból való kivonásával előzhető meg a hibák, pl. légbuborékok kialakulása a granulátumban.

Betáplálócsiga
A betápláló csiga szállítja és kompaktálja az anyagot. Ez tolja be (különösen kis ömlesztett sűrűség esetén) az extruder csigába. A vezérlés a csiga sebességét automatikusan úgy állítja be, hogy az extruder teljesítménye mindig állandó legyen.

Megkerülő vezeték
A megkerülő vezeték lehetővé teszi granulátumok, nagy ömlesztett sűrűségű kompaktált és őrölt anyagok adagolását vagy egyetlen anyagként közvetlenül az aprító-tömörítő gépbe, vagy a szállítószalagról vagy a forgóhengerekről érkező anyaggal együtt betáplálva. Másik megoldásként lehetőség van arra, hogy az adagolóegység közvetlenül az adagolócsigába tápláljon be, így az aprító-tömörítő egység kikapcsolható, amivel energia takarítható meg.

 
 


 

Árajánlatkérés