MECALAC

Univerzális munkagépek
A francia gyártmányú Mecalac gépek a szabadalmaztatott gémszerkezetük kinematikájából adódóan kiemelkedően nagy emelési teherbírásuk és felszakító erejük mellett képesek a hagyományos kotrókkal eddig elképzelhetetlen kotrási munkákat elvégezni. Háromtagú gémszerkezet középső gém tagjánál képes mindkét irányba az oldaltörésre, ezzel új dimenziót nyitva az elérhető területek terén. A gémszerkezet paralelogramma kinematikájából adódóan gépeik kiválóan alkalmasak rakodási munkák elvégzésére, legyen szó magasba vagy mélybe történő rakodásról. Ezek a gépek elsősorban városi munkákra lettek fejlesztve, hogy teljes értékűen kiváltsanak egy gumikerekes kotró és egy rakodógép munkáját.
MECALAC 12 MTX törzscsuklós univerzális gép

MECALAC 7MWR, 9MWR, 11MWR, 15MWR gumikerekes kotrók, univerzális kotró-rakodó gémszerkezettel

MECALAC 6MCR, 8MCR, 10MCR lánctalpas kotrók, univerzális kotró-rakodó gémszerkezettel
Homlokrakodó gépek gyártásában 50 éves múltra visszatekintő német Ahlmann gyár magas színvonalú termékeivel kínál megoldást eltérő jellegű rakodási munkák elvégzésére. Tartós, nagy igénybevételre szánt gépei számos szabadalmaztatott megoldással nyújtanak optimális megoldást bonyolultnak, illetve költségesnek vélt munkafolyamatokra. Tartósság, minimális szerviz igény és egyszerű kezelhetőség jellemzi a gépeket.

AHLMANN forgózsámolyos homlokrakodók

Ezek a gépek lehetőséget nyújtanak a 180 fokos szögben történő rakodási munkákra stabilitásvesztés nélkül, amit a forgó gémszerkezettel összehangolt hidraulikus stabilizátor rendszer biztosít. Legyen szó egyszerű teherautó rakodási, vagy folyamatos árok visszatöltési feladatról ezek a gépek jelentik a leggazdaságosabb választást, mivel minimális hely igénnyel, átállás nélkül képesek a munka folyamatos végzésére. Összkerék kormányzásnak köszönhetően szűk munkaterületeken is könnyedén képesek a manőverezésre. Dupla-Z kinematikájú gépszerkezetükből adódóan fokozott felszakító erő és paralel emelési képesség jellemzőjük, ami földmunkáknál és áru rakodásánál egyaránt előnyükre válik.


AHLMANN törzscsuklós homlokrakodók

Ezeket az megkapó külsővel rendelkező kompakt gépeket elsősorban a tömeg-teljesítmény optimális arányából származó gazdaságos üzemeltethetőség és sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. Lehetőség nyílik számtalan munkaeszközzel történő használatukra, és további egyedi / alkalmi szükségleteket is kielégítenek, mint például a gép magasság drasztikus csökkentése érdekében leszerelhető kabin, vagy a hosszított gémszerkezet, ami jelentősen megnöveli az elérhető rakodási magasságot. Egyaránt ideális választás városi földmunkák, vagy telephelyi munkák elvégzésére.


AHLMANN összkerék kormányzású homlokrakodók

Az összkerékkormányzású rakodók fő előnye a nagy fokú manőverező képességük, ami egyaránt kihasználható városi és mezőgazdasági munkaterületen. Az egyedülálló Boster rendszernek köszönhetően, melynek központi eleme egy kompenzációs "energia visszanyerő" munkahenger révén, megnövelt emelő és felszakító erővel bírnak ezek a gépek. Hidraulika csövek és egyéb vezetékek a gém belsejében, sérülésektől védett helyen futnak.